Контрольна робота з теми “Трикутники”

Тематична  контрольна робота містить два варіанти по 6 завдань в кожному, що вимагають повного обгрунтування розв’язання

 

Варіант 1

  1. Знайдіть третій кут трикутника, якщо два його кути дорівнюють 40° і 70°.
  2. Периметр рівнобедреного трикутника дорівнює 37 см, а його основа менша від бічної сторони на 5 см. Знайдіть сторони цього трикутника.
  3. У рівнобедреному трикутнику ABC з основою АС кут при основі на 21° менший від кута при вершині, про­тилежній основі. Знайдіть усі кути цього трикутника.
  4. На малюнку BK – висота трикутника АВМ, AВK =27°,КBM=61°. Знайдіть кути трикутника АВМ.
  5. Один із зовнішніх кутів трикутника дорівнює 132°. Знайдіть внутрішні кути, не суміжні з ним, якщо вони відносяться, як 5:
  6. У прямокутному трикутнику МСР С = 90°, МК – бісектриса трикутника, СМР = 60°. Знайдіть довжину катета СР, якщо СК = 9 см.

 

 

Варіант 2

  1. Знайдіть третій кут трикутника, якщо два його кути дорівнюють 50° і 60°.
  2. Периметр рівнобедреного  трикутника дорівнює  48  см, а його бічна сторона менша від основи на 3 см. Знайдіть сторони цього трикутника.
  3. У рівнобедреному трикутнику ABC з основою АВ кут при основі на 18⁰ більше  кута при вершині, про­тилежній основі.  Знайдіть усі кути цього трикутника.
  4. На малюнку СK – висота трикутника АСТ, AСK =37°,КСТ=51°. Знайдіть кути трикутника АСТ.
  5. Один із зовнішніх кутів трикутника дорівнює 132°. Знайдіть внутрішні кути, не суміжні з ним, якщо вони відносяться, як 5:7.
  6. У прямокутному трикутнику АХК Х = 90°, АС – бісектриса трикутника,       ХАК = 60°. Знайдіть довжину катета ХК, якщо АС = 6 см.

Контрольна робота №3 Трикутники

Прикріплені файли

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *