Дослідження якості освіти PISA в Україні в 2018 році

pisa

У  2016  р.   Україна   долучилася до одного з найбільш масових із Міжнародних порівняльних досліджень якості освіти – PISA (Programme for International Student Assessment), запровадженого й підтримуваного Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

 

 

PISA вивчає те, наскільки 15-річні підлітки  здатні   навчальні   здобутки    використовувати   в різноманітних життєвих ситуаціях для розв’язування особистісно й суспільно значущих проблем. Це міжнародне дослідження зосереджене на найважливіших напрямах навчання, а саме: читацька грамотність (reading literacy), математична грамотність (mathematical literacy) та природничо-наукова грамотність (science literacy). Результати дослідження використовують для прийняття обґрунтованих політичних рішень у галузі національної освіти.

Метою програми PISA з оцінювання математичної грамотності є розробка індикаторів, які показують, наскільки ефективно країни готують своїх учнів/студентів  до   використання   математики  в кожному аспекті їхнього особистого, суспільного та професійного життя як частин їхнього творчого, активного       й       свідомого   буття        як громадян.

В квітні-травні 2018 року в Україні пройде дане дослідження.

В даній публікації учні/студенти, а також викладачі можуть познайомитися з завданнями, які були запропоновані в попередні роки.

Приклади завдань

Прикріплені файли

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *