Самостійна робота “Вписане і описане коло”

Дана публікація містить самостійну роботу з геометрії 7 класу з теми “Коло”. Запропоновані два варіанти по 5 завдань в кожному

Варіант 1

  1. Яку лінію утворюють усі точки, що віддалені від точки О на 2 см?
  2. У рівносторонньому трикутнику проведено дві медіани. Чи можна вважати точку їх перетину центром кола, вписаного в цей трикутник?
  3. У трикутник ABC вписано коло з центром у точці О. Відстань від точки О до прямої ВС дорівнює 7 см. Чому дорівнює відстань від точки О до прямої АС?
  4. Дано нерівносторонній трикутник. Визначте, чи є коло вписаним у трикутник, чи описаним навколо нього, якщо центр кола рівновіддалений від усіх вершин цього трикутника.
  5. З точки, що лежить на колі, проведено три відрізки, один із яких проходить через центр кола і з’єднує дві точки кола. Довжини цих відрізків дорівнюють 3 см, 4 см, 8 см. Знайдіть довжину хорди

Варіант 2

  1. Яку лінію утворюють усі точки, що віддалені від точки О на 5 см?
  2. У рівносторонньому трикутнику проведено дві висоти. Чи можна вважати точку їх перетину центром кола, описаного навколо цього трикутника?
  3. Навколо трикутника ABC описано коло з центром у точці О. Відстань від точки О до вершини В становить 6 см Чому дорівнює відстань від точки О до точки А?
  4. Дано нерівносторонній трикутник і коло. Визначте, чи коло вписано в трикутник, чи описано навколо нього, якщо центр кола рівновіддалений від усіх сторін цього трикутника.
  5. З точки, що лежить на колі, проведено три відрізки, один із яких з’єднує дану точку з центром кола і є най­меншим відрізком. Довжини цих відрізків дорівнюють 3 см, 4 см, 8 см. Знайдіть довжину хорди

Самостійна робота “Вписане і описане коло”

Прикріплені файли

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *